Stichting Bedevaartsoord Weg naar Zee dient petitie in bij NH

Ramon Bajnath, voorzitter van Bedevaartsoord Weg naar Zee, zegt vertrouwen te hebben in de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). De stichtingsvoorzitter heeft gisteren een petitie bij de minister ingediend met betrekking tot de hoge waterkosten, die de stichting moet betalen. Bajnath geeft aan dat de rekening veels te hoog geworden is voor de stichting, die ook een bejaardentehuis draait. De stichtingsvoorzitter is in hoogsteigen persoon samen met een groepje inwonenden van het bejaardentehuis geweest om te praten over de hoge kosten. De minister is in deze gevraagd als de kosten gereduceerd kunnen worden. Bajnath gaf aan gelijk tevreden geweest te zijn met de ontvangst van de minister. Minister Regillio Dodson heeft de groep ontvangen en begeleid naar zijn kantoorruimte om te praten over wat er gedaan moet worden.
Bajnath geeft aan dat het bejaardentehuis niet geregistreerd is bij het ministerie van Sociale zaken en Volkshuisvesting. “De minister heeft ons geadviseerd alvast de registratie te doen. De minister heeft ook aangegeven mensen te zullen delegeren om een kijkje te nemen wat ze kunnen doen voor de bejaarden.” De stichtingsvoorzitter stelt dat doordat er op het terrein een appartementencomplex aanwezig is, dit door SWM wordt aangemerkt als een commerciële zaak en is de rekening ook al zodanig aangeschreven. De stichtingsvoorzitter zegt al vaker met SWM gesproken te hebben dat het om een bejaardentehuis gaat. “Echter heeft de SWM geen oor voor het probleem”, aldus Bajnath.
Het bedrag dat de stichting moet betalen aan waterkosten bedraagt ongeveer SRD 1.144. “Eerder betaalden we om en bij SRD 100. Ik vind het dus wel een beetje overdreven en SWM wil niet naar je luisteren. Er is een bedevaartsoord en tempel daar en zelf ben ik heel zuinig met mijn waterverbruik”, zegt Bajnath. Er wonen ongeveer 21 bejaarden op het terrein. Ten aanzien van het energieverbruik betaalde de stichting SRD 1100 – 1200. Door de prijsaanpassing zal dit bedrag oplopen tot SRD 11.000. “Als dat komt, denk ik dat we in het donker moeten slapen.” In de petitie zijn ook de energieprijzen aangehaald, maar vooralsnog wil de stichting dat er een oplossing rond de watertarieven komt. Er is een aantal huizen dat voorzitter Bajnath verhuurt en waaruit de kosten worden verhaald. De huur is echter niet zoveel, te weten SRD 400 voor een tweekamerwoning. “Ik kan de mensen niet teveel laten betalen en moet ook een beetje sociaal denken, want als je het verhoogt, hoe gaan de mensen dan eten”, aldus Bainath.

error: Kopiëren mag niet!