OW ontvangt gereedschap van China Dalian

OW ontvangt  gereedschap van China Dalian International Group. 2Het ministerie van Openbare Werken heeft gisteren een donatie ontvangen van de China Dalian International Group (CDIG). Het gaat om een donatie van ruim 100 stuks gereedschap, waaronder brushcutters, die zullen worden ingezet voor het onderhoud van de verschillende projecten waar de overheid huizen heeft gebouwd. Het gaat hierbij vooral om de huizen die in samenwerking met CDIG zijn opgezet. Het ministerie heeft indertijd met CDIG een huizenbouwprogramma geïnitieerd, waaruit 550 woningen (423 te Richelieu en 127 te Oldenburg) zijn neergezet. Deze werden respectievelijk in de jaren 2015 en 2016 opgeleverd. De projecten zullen door de arbeiders van het ministerie zelf worden onderhouden. Het beheer van de gereedschappen blijft in handen van het ministerie.
Wu Qiong, vertegenwoordiger van CDIG, gaf aan dat in de 40 maanden waarin de huizen zijn neergezet, CDIG voldoende ondersteuning heeft gehad van de Surinaamse gemeenschap, waaronder 300 lokale arbeiders. Vandaar zij ook hun bijdrage willen leveren om de opgeleverde projecten in stand te houden. CDIG is sinds 1999 in Suriname. In de afgelopen 17 jaren heeft de onderneming in Suriname in totaal 1000 km aan wegen gebouwd en 550 huizen neergezet.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!