Rewtie Sietaram zet politiek op low profile

Oud-schooldirectrice Rewtie Sietaram mocht de taart aansnijden bij de reünie van de Shri Ramschool (foto: FB-page Reünie Shri Ramschool)
Oud-schooldirectrice Rewtie Sietaram mocht de taart aansnijden bij de reünie van de Shri Ramschool (foto: FB-page Reünie Shri Ramschool)

Rewtie Sietaram (2)Rewtie Sietaram, voorzitter van de Gendercommissie van de VHP tevens hoofdbestuurslid van de oranje partij, heeft bij de laatstgehouden partijvergadering van de VHP ziek gemeld. De partijvoorzitter Chan Santokhi heeft dit ook aangegeven op het Partijcongres. Sietaram is op de bewuste avond echter wel geweest naar een reünie van de Shri Ramschool te Dijkveld, waarbij zij kennelijk de eregast was. Ze is oud-directrice van deze school geweest. Haar aanwezigheid op deze reünie en niet op het congres deed velen de wenkbrauwen fronsen.
Sietaram hiermee geconfronteerd, geeft aan dat zij niet in de verdediging zal gaan, omdat zij zich niet aangevallen voelt. Op de bewuste dag van het partijcongres was haar voet, waar zij aan geopereerd is, opgezwollen. Later op de avond was de zwelling iets gezakt en heeft zij ervoor gekozen niet naar de vergadering, maar wel naar de reünie te gaan. Zij geeft aan dat deze beslissing niets te maken heeft met zaken die in het verleden gebeurd zijn of dat ze ontevreden is met zaken binnen de partij. ‘Gebeurtenissen van het verleden bepalen mijn houding in de partij niet. Die dingen heb ik al lang achter mij gelaten’, zegt Sietaram. Het is wel zo dat zij nu politiek ‘low profile’ bezig is. ‘Ik hou van de politiek en ik zal de partij blijven ondersteunen, maar ik hoef niet alles op alles te zetten. Er zijn ook anderen in de partij die zich moeten kunnen profileren.’
Sietaram meent dat als zij ergens niet kan gaan, zij ‘gewoon niet kan gaan’, zo simpel is dat volgens haar. Ze geeft aan dat ze altijd veel offers heeft gebracht voor de partij, maar dat zij ook haar gezin en familie heeft en haar eigen gezondheid. Als ze dan een keus moet maken, dan kiest ze nu graag voor het laatste. Zoals bekend was Sietaram kandidaat om als vrouw op de VHP-lijst in Wanica te komen bij de verkiezingen van 2015. Echter, op het laatste moment werd de nieuwkomer Krishna Hussainali-Mathoera op deze plaats gezet door voorzitter Santokhi. In 2010 stond ze ook al bijna op de lijst, maar werd toen ook gepasseerd op het laatste moment ten faveure van Asiskumar Gajadien door de toenmalige voorzitter Ram Sardjoe.

error: Kopiëren mag niet!