Hearings C-47

De Progressieve Vakcentrale C-47 houdt hearings met het maatschappelijk middenveld om tijdens de protestmanifestatie tegen de verhoging van elektriciteitstarieven standpunten in te nemen, die zo breed mogelijk worden gedragen. Maandagmorgen was het bij het hoofdkwartier van de vakcentrale een komen en gaan van vertegenwoordigers van maatschappelijke, werkgevers-, werknemers- en andere organisaties. Achter gesloten deuren werden vraagstukken besproken, standpunten uitgewisseld en nagegaan op welke wijze samengewerkt kan worden ‘om Suriname uit het moeilijk parket te helpen halen en op welke wijze de protestactie ondersteund kan worden’.
In de wandelgangen van de hearings zei vakbondsleider Freddy Ramsingh, penningmeester van de Federatie van Agrariërs en Landbouwers (FAL), dat de inhoud en de sfeer van de hearings aangeven dat de verhoging van het tarief een ieder hard raakt. Hij verzekerde Dagblad Suriname dat het FAL te doen is om het terugdraaien van de verhoogde tarieven. Er schuilen geen politieke motieven achter de protestmanifestatie. ‘De FAL kent geen dubbele agenda.’ Tussen neus en lippen door gaf Ramsingh door, dat de vakbondsleider, politicus en gewezen FAL-voorzitter kenbaar heeft gemaakt aanwezig te zullen zijn tijdens de protestactie.

error: Kopiëren mag niet!