Monumentenzorg aan het instorten

Monumentenzorg aan het instortenSton Oso op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en Dr. Sophie Redmondstraat is al decennia een vlek in de hoofdstad. Het is een sprekend voorbeeld van een stuk monumentenzorg die bezig is in te storten. Er wordt al een hele poos gepraat over monumentenzorg, het verbeteren en verfraaien van de binnenstad en voorzieningen treffen zodat het goed toeven is in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname. Ashwin Adhin, toen minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, gesecondeerd door zijn directeur van Cultuur, inspecteerde, begeleid door de afgevaardigden van de Commissie Monumentenzorg en de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES), enkele gebouwen. Hij toonde zich in het gemoed heel duidelijk ontroerd. Verbaal was de bewindsman pro ontwikkeling en was van plan monumentenzorg naar behoren ter hand te nemen. In de praktijk kwam er niets van terecht. ‘Gebrek aan fondsen is een struikelblok’, wordt gezegd. Tegenwoordig is het een bekend stokpaardje geworden. Alles draait om geld en juist dat hebben wij momenteel niet voorhanden. Dus, heel jammer voor onze afdeling Monumentenzorg.

error: Kopiëren mag niet!