Nieuw huishoudelijk reglement VHP goedgekeurd door partijcongres

In navolging van de nieuwe statuten heeft de politieke partij VHP ook een nieuw huishoudelijk reglement (HR) aangenomen. Op het partijcongres van afgelopen zaterdag in De Olifant waren er 0 stemmen tegen en 8 onthoudingen uit de iets meer dan 400 aanwezige partijcongresleden. De onthoudingen kwamen voornamelijk van de groep van VHP Blauwgrond, onder leiding van ex-LVV-minister Geetapersad Gangaram Panday. Hij was één van de personen die zich onthielden van stemming. Ook Roy Boedhoe en Harold Lobato de Mesquita behoorden tot de personen die zich onthielden van stemming. De groep Blauwgrond had namelijk nog een aantal punten ingediend, die ze graag anders beschreven zag in het nieuwe HR.
VHP-voorzitter Chan Santokhi legde uit dat een dag na de goedkeuring van de nieuwe statuten op 31 januari 2016 de partij meteen begonnen is om te werken aan het nieuw HR. Terwijl juristen bezig waren intern, werd er ook op het veld presentaties gehouden en op- en aanmerkingen meegenomen. Ook de verschillende kernen mochten hun op- en aanmerkingen ten aanzien van het nieuw HR indienen. Volgens Santokhi is dat ook gebeurd. Partijsecretaris Ganeshkoemar Kandhai hield voor dat 70 tot 80% van deze voorstellen vanuit het veld wel is opgenomen.
Het was een wens van het hoofdbestuur, onder leiding van Santokhi, om zoals beloofd op 3 juli 2011 onder andere de statuten en het HR van de partij te moderniseren en aan te passen aan de huidige tijd en omstandigheden. Twee weken geleden zijn de nieuwe statuten al in werking getreden na bekrachtiging door de president. De VHP maakt zich nu op voor de bestuursverkiezingen, welke op zondag 3 juli aanstaande gehouden zal worden. Het is vrijwel zeker dat Santokhi zich herkiesbaar zal stellen. Of er een tweede lijst komt, moet nog blijken.

error: Kopiëren mag niet!