Paul Somohardjo: “Als wij overnemen, komt het vertrouwen terug”

“Wij zijn ervan overtuigd dat als wij overnemen, het vertrouwen terug zal keren”, stelt Pertjajah Luhur (PL)-voorzitter Paul Somohardjo desgevraagd aan Dagblad Suriname. De PL-leider benadrukt dat de huidige regering, onder leiding van de NDP en president Desi Bouterse, geen enkel vertrouwen zowel nationaal als internationaal geniet. Hierdoor moest zij noodgedwongen op de deur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) aankloppen, omdat geen enkel land of organisatie meer bereid is zaken met deze regering te doen. “Als u samenleeft met uw vrouw en uw vrouw heeft geen vertrouwen in u, wat u ook doet, het zal niet lukken. Wij, de oppositiepartijen, hebben die vertrouwen wel.” Betrouwbaarheid is volgens de PL-topman de basis van alles. Het feit dat De Nationale Assemblee (DNA) zelf geen vertrouwen meer naar buiten toe uitstraalt, maakt de bezorgdheid van de samenleving volgens hem groter. “Er worden regels gemaakt en worden deze zelfde regels zelf terzijde geschoven om enge partijbelangen te behartigen”, aldus de PL-leider. Somohardjo blijft erbij dat in 2017 er nieuwe verkiezingen zullen worden gehouden. “Het kan met een paar maanden uitlopen naar begin 2018, maar langer zal deze regering het niet volhouden.” De PL-voorzitter maakt duidelijk dat ‘het tijd is om ten strijde te trekken tegen de verdere verarming van het volk’.
FR

error: Kopiëren mag niet!