Agent gebeten in rug tijdens aanhouding

Een agent van politie, te werk gesteld op Albina, is gebeten door een verdachte. Deze laatste wordt verdacht van het ondernemen van een mislukte inbraak op maandag 2 mei. De politie kreeg op vrijdag 8 april een melding van een poging tot inbraak in een woning. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de 40-jarige Brayan D. op die bewuste nacht in de woning van een vrouw, die samen met haar dochters woont, is binnengedrongen. De verdachte was slechts gekleed in een onderbroek. Op een gegeven moment schrok de aangeefster wakker en zag zij de verdachte in haar kamer staan. Hij was via een raam naar binnen geklommen. De kamer was verlicht, waardoor de vrouw de verdachte kon herkennen. De vrouw maakte een heleboel lawaai, waardoor de verdachte heel snel via hetzelfde raam weer is vertrokken. Waarom de verdachte slechts gekleed in onderbroek naar binnen was gekomen en welke bedoeling hij had, is niet bekend.
Op maandag 2 mei werd de Brayan in de omgeving gesignaleerd. De politie is toen afgegaan op de melding. Ter plekke aangekomen verzette de verdachte zich hevig en er ontstond een worsteling tussen de agenten en de verdachte. Een van de agenten werd gebeten op zijn rug, terwijl de tweede agent een zwelling aan zijn hand opliep. De politie heeft de verdachte na zijn verzet hardhandig aangepakt en hem in de boeien geslagen. In het belang van het verdere onderzoek blijft de notoire recidivist Brayan ingesloten. Hij is eerder voor diefstal middels geweld, diefstal in vereniging en voor vernieling veroordeeld. In het belang van het verdere onderzoek blijft de inbreker in politiearrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!