Actie C-47 geniet ondersteuning Akmos

De Associatie van Klein en Middelgrote Ondernemingen in Suriname (Akmos) staat volledig achter de actie van Vakcentrale C-47. De vakcentrale is van plan op vrijdag 13 mei om 10.00 uur het werk neer te leggen en de president te confronteren met de eis om de nieuw ingevoerde energietarieven terug te draaien. Voorzitter Sham Binda zegt dat deze situatie te voorspellen was.
“Wij stellen ook als harde eis dat de energietarieven teruggedraaid worden. Er is geen ontkomen eraan. Dat is de eis. Als de president nou daarmee de kans mist om een lening van het internationaal Monetair Fonds te krijgen, is dat zijn zaak. Je kunt niet het kind met het badwater weggooien”, zegt Binda. Met het laatste probeert Binda aan te geven dat de overheid, terwijl zij denkt de economie te willen redden, de economie juist kapot maakt. “Met de laatste maatregelen zijn er lidbedrijven binnen de Akmos die direct dood zullen zijn. Ze gaan onmiddellijk failliet als zij deze lichtrekeningen moeten betalen. Dat gebeurt niet bij ons alleen. Vele andere bedrijven hebben aangegeven dat zij onmiddellijk hun deuren zullen sluiten en direct massaal hun personeel zullen ontslaan”, stelt de Akmos-voorman.
Binda vraagt zich dus af waarom het zin heeft om zo een maatregel door te voeren, terwijl men het hele bedrijfsleven kapot maakt. “Wat voor economie wil men redden als men de basis van de economie al kapot maakt?”, vraagt Binda zich af. Akmos gaat ervan uit dat iedere lening die de overheid aangaat, gebaseerd moet zijn op de terugbetaalcapaciteit van de overheid. Zolang er geen plannen zijn voor het terugbetalen van het geld kan de overheid overal geld lenen, maar de schuldenlast wordt alleen maar groter. “Als het tot acties komt, zullen wij ook niet aan de kantlijn blijven staan. Het gaat niet om een voorhoederol. Het is geen wedstrijd. Het gaat om het algemeen belang. Wij zullen ook onze leden oproepen om de acties te ondersteunen”, aldus Binda.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!