Veel minder genaturaliseerden dan vorig jaar

Veel minder genaturaliseerden dan vorig jaar (1)
Veel minder genaturaliseerden dan vorig jaar (2)
Veel minder genaturaliseerden dan vorig jaar (3)
Veel minder genaturaliseerden dan vorig jaar (4)
Veel minder genaturaliseerden dan vorig jaar (5)“Suriname is nu uw land” zei minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken aan de 96 kersverse Surinamers die door middel van naturalisatie burgers van het land zijn geworden. Ze zijn nu officieel Surinamers met alle rechten en plichten. De grootste groep genaturaliseerden bestaat uit personen van Guyaneze afkomst. De landen waar de nieuwe Surinamers vandaan komen zijn Guyana (66 personen), China 17 personen), Haïti (13 personen), Cuba (1) en de Dominicaanse Republiek (1). Volgens Noersalim hebben zij nu ook gelijke kansen en gelijke vrijheden net zoals alle Surinamers. Daartegenover zouden zij hun kennis en talenten nu moeten inzetten ten voordele van het land. Noersalim noemde hen een verrijking voor het land. De genaturaliseerden mochten allen een oorkonde in ontvangst nemen, evenals een identiteitsbewijs, een bewijs van naturalisatie en een kopie van het betreffende Staatsblad. Vroeger bestond het naturalisatieproces simpelweg uit het ondertekenen van bescheiden. Nu wordt er een hele ceremonie gehouden en worden de genaturaliseerden ook begeleid. In 2015 was het aantal genaturaliseerden nog 198. Dit jaar is het aantal minder dan de helft. Velen speculeren dat de afname te maken heeft met de slechte economische vooruitzichten voor het land, waardoor naturaliseren minder aantrekkelijk lijkt.

error: Kopiëren mag niet!