“Het zijn allemaal leugens”

“Het zijn allemaal leugens”, stelde de verdachte Stanley S. donderdag aan kantonrechter Siegline Wijnhard. De verdachte, die terecht staat voor een beroving en verkrachting van een Nederlandse stagiaire, bleef ondanks harde bewijzen ontkennen dat hij het strafbare feit heeft gepleegd. Kantonrechter Siegline Wijnhard las de verdachte de verklaringen van het slachtoffer voor bij de politie. Daar gaf de stagiaire aan dat zij die bewuste dag een Creoolse man voor haar poort zag staan, die haar tot twee maal toe om een glas koud water vroeg. Toen zij het water voor de tweede keer haalde, zag zij tot haar schrik dat de man in haar woning was en een vuistvuurwapen in zijn hand had. Onder bedreiging moest zij zich naar de slaapkamer begeven en haar twee Samsung tablets in een tas stoppen. Hierna werd zij door de verdachte verkracht. DNA-onderzoek heeft uitgewezen dat lichaamsvocht van de verdachte terug is gevonden bij het slachtoffer. Daarnaast verklaarde een vriend van de verdachte op de strafzitting dat hij de verdachte een dag eerder op een verjaardagsfeestje had horen zeggen dat ‘die bakra-meid’ veel geld had en dat hij haar zou beroven. Ook het slachtoffer heeft de verdachte positief uit een fotocollage herkend. Ondanks deze bewijzen vindt Stanley dat er een complot tegen hem is opgezet om hem in problemen te zetten. Raadsman Harold Belfor vroeg de rechter om de verdachte zowel naar de psychiater als naar de psycholoog te sturen om meer te weten over zijn psychische gesteldheid. Deze zaak wordt op 21 juli verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!