‘Suriname Samen Sterk’ wil gemeenschap helpen en natiegevoel bevorderen

‘Suriname Samen Sterk’, een stichting in wording, is maandag gestart met een inzamelingactie van gelden bestemd voor de aanschaf van medische verbruiksartikelen voor nierdialyse patiënten. Curtis Sontohartono, die de voorzitter is van ‘Suriname Samen Sterk’ , benadrukt dat politieke kleur, de opleiding, het inkomen of de etniciteit bij de 12 vrijwilligers van de stichting in spe geen rol spelen. Gezien de financiële situatie in het land, waarbij er een enorme druk heerst op de hele samenleving, hebben enkele professionals de koppen bij elkaar gestoken om oplossingen te bedenken voor de huidige problemen, legt hij uit. “In plaats dat men bundelt en bij elkaar komt om te kijken hoe men elkaar kan helpen, heerst er juist een bepaalde verdeeldheid en spanning in het land. Onze visie is om het eenheidsgevoel als natie te bevorderen.” Sontohartono zegt dat de groep heeft gezien dat er in verschillende sectoren in Suriname sprake is van tekorten. Door samen te bundelen, proberen de oprichters van ‘Suriname Samen Sterk ‘ nu de solidariteit van de samenleving te vragen om te helpen om in deze nood te kunnen voorzien. “We kwamen het probleem van de nierdialysepatiënten tegen en besloten daarvoor te gaan en een fundraising te organiseren”, vertelt Sontohartono. Afhankelijk van hoeveel opgehaald wordt, kan volgens hem ook gedoneerd worden naar andere gebieden binnen de gezondheidssector.
Momenteel heeft de groep vrijwilligers, die zelf verbonden is aan bedrijven, binnen hun eigen kringen al haast het streefbedrag van SRD10.000 binnen. Ook andere donaties dan geld zijn volgens Sontohartono overigens welkom. “We zullen zien hoe wij die donaties kunnen omzetten naar de medische zorg.” De fundraising loopt ondertussen stabiel, maar niet storm. ‘Suriname Samen Sterk’ staat open voor geïnteresseerde vrijwilligers die de stichting willen ondersteunen. “De activiteiten zullen niet hier stoppen. We hebben nog andere events in de planning maar vooralsnog willen we op dit event focussen”, zegt Sontohartono. Er is nu een ‘on going’ donatielocatie bij de twee filialen van het bedrijf ‘Cute as a button’ maar op 7 mei, de dag van de fundraising zelf, zal het op 3 Dio-locaties mogelijk zijn om te doneren. Het is de bedoeling dat op 8 mei het opgehaalde bedrag bekend zal worden gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!