Intermed Caribe gestart met eerste campagne over handen wassen

Intermed Caribe gestart met eerste ‘Handenwassen’ campagne 1
Intermed Caribe gestart met eerste ‘Handenwassen’ campagne 2Intermed Caribe is op 15 april gestart met een campagne over het correct wassen van de handen. Hiermee wil men bewustwording creëren bij de samenleving dat het wassen van de handen heel belangrijk is. Vorige week zijn vijf vijfde klassen van vijf verschillende scholen uit Paramaribo en Wanica naar het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (Celos) geweest voor een informatiedag over handhygiëne. Daar konden de leerlingen op laboratoriumniveau leren hoe precies om te gaan met de hand. In dit verband zijn gisteren deze vijf groepen bij elkaar gehaald om op hun manier te demonstreren hoe zij denken over dit onderwerp.
Intermed Caribe is een middelgroot bedrijf dat een compleet assortiment aan medische verbruiksartikelen, apparaten en diensten aanbiedt. Zij leveren producten voor dagelijks gebruik in laboratoria, ziekenhuizen, medische instellingen en overige dienstverleners, zoals hotels en kantoren, poliklinieken en bedrijven. Jaarlijks gaat bijkans een half miljoen kinderen dood aan aandoeningen, die gerelateerd kunnen worden aan het niet dan wel het onvoldoende wassen van de handen. Het handenwassenproject van Celos startte volgens levensmiddelentechnoloog Ricky Stutgard in 2009. Hij is blij met het initiatief van Intermed. De onderneming heeft hiervoor gekozen, gezien zij ook als onderneming hygiëneproducten aanbiedt. Men wil de mensen ook aanleren dat er rekening mee moet worden gehouden dat er middels het wassen van de handen ziektes kunnen worden voorkomen. Dit wordt voor Intermed volgens Dave Wirjomenggolo, commercieel supervisor, een campagne die jaarlijks zal worden herhaald. De campagne voor volgend jaar is al begroot. De onderneming zal zich volgende keer richting de andere districten begeven om de campagne een landelijk karakter te geven.
OS Gijsbertusschool winnaar
Met een sprankelend optreden is de OS Gijsbertusschool gistermorgen in de Chinese Sporthal winnaar geworden van de schone-handen-wedstrijd voor scholen. De leerlingen hebben middels een toneelstuk en een lied het beste de boodschap van een goede handhygiëne uitgedragen. De scholenwedstrijd is een onderdeel van de schone-handen-campagne, die het vorig jaar is gelanceerd. De tweede plaats ging naar de OS Bomapolder en op de derde plaats eindigde de Alexander Sweetschool. Een gedeelde vierde plek ging naar de OS Clevia en het Gouden Hart. De jury, bestaande uit Ricky Stutgard, mevrouw Paal van het BOG en Dave Wirjomengolo, benadrukte dat alle scholen winnaars waren. De enthousiaste leerlingen hebben met hun presentaties, waaronder een lied, een toneelstuk en een gedicht, duidelijk hun inzet en betrokkenheid getoond. Uit de presentaties is gebleken dat het bezoek, dat zij de vorige week brachten aan het Celos, waar zij van Stutgard informatie kregen over handhygiëne, hen is bijgebleven.
Prijzen
De vijf scholen hebben elk een compleet handwassysteem gewonnen, bestaande uit zeepdispensers en houders voor toiletrollen en handtowels. De winnaar van de eerste prijs krijgt niet alleen een wisseltrofee, maar ook zeep, toiletpapier en handtowels voor zes maanden, terwijl alle andere scholen gedurende een maand verzekerd zijn van zeep, toiletpapier en handtowels. Bovendien hebben leerlingen van de scholen, die op de eerste, de tweede en derde plaats zijn geëindigd, elk een medaille gehad.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!