Studenten doen wijzigingsvoorstellen om Campus Adek studentvriendelijk te maken

Studenten doen wijzigingsvoorstellen om Campus Adek studentvriendelijk te makenDe campus op onze universiteit is studentonvriendelijk en verspilt onnodig veel energie. Afgelopen week vond in de University Guesthouse een workshop plaats getiteld “Urban Design Studio for Energy Efficiënt Campus Design and Management” verzorgd door experts van de Universiteit van Antwerpen. De workshop werd druk bezocht door studenten van de Technologische Faculteit. De participanten kregen de opdracht om de campus te screenen op leefbaarheid en energie-efficiëntie.
Na analyse kwamen de studenten tot de conclusie dat de campus in zijn geheel niet studentvriendelijk is én dat de gebouwen op de campus onnodig energie verspillen. Op de campus zijn helaas nauwelijks faciliteiten zoals werk- en ontmoetingsplekken voor studenten beschikbaar. De gebouwen zijn daarnaast architectonisch bekeken niet uitnodigend en enkele gebouwen zijn zelfs verkeerd ingedeeld, waardoor onnodig veel koeling (airco’s) nodig is. De koeling slurpt ontzettend veel energie. De studenten zijn aan de slag gegaan en hebben enkele interessante oplossingen voorgedragen. De resultaten zullen binnenkort worden aangeboden aan het bestuur van de universiteit, dat momenteel bezig is met bezuinigingsmaatregelen.

error: Kopiëren mag niet!