Moeder en dochter aangehouden voor mensenhandel en mensensmokkel

De afdeling Trafficking In Person (TIP) heeft op woensdag 4 mei een inval gedaan op een adres te Paramaribo Noord, waarbij twee vrouwspersonen zijn aangehouden. Informatie heeft deze afdeling bereikt dat drie vrouwen tegen hun wil in het binnenland werden vastgehouden en onder dwang moesten prostitueren en dat het drietal op dinsdag 3 mei naar Paramaribo zou worden overgebracht. Op woensdag deed de afdeling TIP de inval en stuitte op een illegaal ziekenhuis of polikliniek met medisch apparatuur en duizenden medicamenten. In een andere ruimte van het pand werden de drie bedoelde slachtoffers van mensenhandel aangetroffen en in veiligheid gebracht. De twee vermoedelijke daders, een moeder en een dochter die ter plaatse waren werden aangehouden. Verder waren er een aantal illegale Chinezen en Vietnamezen in het gebouw. Allen werden aangehouden en in vreemdelingen bewaring genomen in afwachting op hun uitzetting. Moeder en dochter zijn na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie voor mensenhandel en mensensmokkel in verzekering gesteld. De afdeling TIP is belast met het verdere onderzoek in deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!