Mathoera: ‘Ondanks hoge salarissen crisisplan niet doorgerekend’

‘Terwijl mensen hun salaris niet kunnen ontvangen en anderen hun gouden sieraden aan het verpanden zijn om huur te betalen, zegt de vicepresident dat het crisisplan nog niet doorgerekend is. Terwijl je acht maanden al regeert? Is dit een grap of beseft men de ernst van de zaak niet? Operaties kunnen niet uitgevoerd worden en medicijnen zijn niet voorhanden. Middelen voor de politie zijn krap en bescherming van personen is niet gegarandeerd. Bedrijven leveren diensten en worden niet betaald. Dit zijn fundamentele grondrechten, die met de voeten betreden worden en ministers gaan op reis. De regering is totaal onverantwoord bezig!”, zegt VHP- DNA-lid Krishna Mathoera.
“Hoe kan het dat er met een planbureau, met zoveel deskundigen en consultants, een crisisplan niet uitgerekend kan worden? Waarvoor zijn die 6 of 7 raadsadviseurs, die bijna SRD 23.000 verdienen per maand? De overheidsuitgaven zijn met 2 miljard omhoog gegaan en het plan kan niet doorgerekend worden?”, vraagt Mathoera zich verontwaardigd af.
“De minister Financiën is links en rechts aan het lenen zonder een doorgerekend plan, wat hij gaat doen, hoe hij het gaat doen, wat het resultaat zal zijn en hoe we het gaan terugbetalen. Is het een soloactie of is het een team van deskundigen zowel van binnen als buiten de regering, die breder kijken naar de huidige crisis en oplossingsmodellen aandragen? Is deze minister wel de meest aangewezen persoon om de economie wederom op spoor te brengen? En heeft hij nu wel alle informatie? En als hij het heeft, waarom mag het volk niet weten hoe Suriname financieel economisch ervoor staat?” Vragen die Mathoera allemaal bezig houden.
“Bij de Centrale Bank van Suriname heeft hij zoveel consultants binnengebracht, die samen met hem 6 miljoen US$, 2 miljoen Euro en 3 miljoen SRD hebben verdiend. Dit is wat we weten. Hoefdraad zelf heeft in de afgelopen maanden (Bouterse 1 en 2) bijkans 1 miljoen US$ dollars ontvangen aan salaris. Zijn meer dan 100 dienstreizen hebben de staat meerdere miljoenen gekost. Ondanks deze astronomische bedragen is hij samen met zijn consultantteam niet in staat geweest de meest belangrijke taak van de Centrale Bank uit te voeren, namelijk bescherming van de waarde van de SRD en bewaking van de monetaire reserve. In de DNA heeft hij mij geen antwoord kunnen geven over de cijfers met betrekking tot onze huidige inkomsten en de prognoses voor de komende jaren. En deze minister is deskundig, goud waard, zou nooit devalueren en nooit monetair financieren en mag nu het land economisch op spoor brengen. Wat een grap, terwijl het levensbedreigend is. Het minste wat het volk verwacht, is dat alle dienstreizen gestopt worden en prioriteit gegeven wordt om het crisisplan door te rekenen met alle deskundigen”, zegt Mathoera.

error: Kopiëren mag niet!