Juspol-minister van rolstoel gevallen in Zwitserland

JuspolMinister Jennifer van Dijk-Silos is afgelopen maandag gevallen uit een rolstoel op weg naar de meeting van de Universal Periodic Review (UPR) van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN) in Geneve, Zwitserland. Vanuit haar verblijfplaats verplaatste ze zich op een rolstoel, bediend door haar assistent, naar het conferentiegebouw. ‘Ik ben met mijn gezicht op straat gevallen, omdat mijn assistent niet handig is met het bedienen van een rolstoel’, zei ze aan het eind van haar presentatie tijdens het officieel gedeelte. Van Dijk-Silos vroeg zich af waarom er geen shuttlebus was om de mensen te vervoeren van en naar de vergaderlocatie. ‘Al moeten we daarvoor betalen. Zoals jullie weten, heb ik problemen met mijn rug. Daardoor kon ik de afstand van 10 tot 15 minuten niet lopen. Doordat er geen shuttlebus was, moest ik met de rolstoel komen.’ Van Dijk-Silos zei dat er geen voorzieningen zijn voor mensen in haar situatie of handicap. Dit, terwijl de VN gelijke rechten propageert voor een ieder, ook voor personen met een beperking.

error: Kopiëren mag niet!