‘Ik had die dag teveel gedronken’

‘Ik had die dag te veel gedronken’, zei de verdachte Ryan O. aan de kantonrechter. Ryan moest zich voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij zich in maart 2016 schuldig zou hebben gemaakt aan diefstal van een hydrofoor, druktank, koperen buizen en kabels van een ondernemer. De verdachte ontkent het feit echter. Volgens hem was hij door een zekere ‘Kap’ten’ gevraagd om de gebroken tegels en flessen op de plaats van het delict op te ruimen. Op de dag van de diefstal had hij echter pas geld van zijn opdrachtgever ontvangen en was hij naar de winkel geweest om wat alcohol te drinken. Toen hij terugkeerde, zag hij dat de hele waterleidinginstallatie uit het gebouw was verdwenen en dat er overal water op de grond stroomde. Dit is toen hij opeens een wagen voor het gebouw hoorde stoppen. Toen hij naar buiten keek, zag hij een zwaar bewapende politieman met een flashlight richting de woning rennen. Door vrees verschool hij zich in het pand, maar werd achteraf toch aangehouden. Opmerkelijk was dat Ryan niet exact kon aangeven hoe laat hij precies van de winkel was teruggekeerd en wat de exacte naam van zijn opdrachtgever is. Volgens de verdachte was hij toen te dronken om nu aan te kunnen geven hoe laat alles zich heeft afgespeeld. Op 7 juni worden meer getuigen gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!