Cleon Gonsalves Jardin de Ponte maakt DNA voltallig

Cleon Gonsalves Jardin de Ponte is gisteren toegelaten als nieuwste lid van het parlement (foto: Kevin Ngadimin)
Cleon Gonsalves Jardin de Ponte is gisteren toegelaten als nieuwste lid van het parlement (foto: Kevin Ngadimin)
Cleon Gonsalves Jardin de Ponte is gisteren tijdens een openbare vergadering officieel toegelaten als het 51ste lid van De Nationale Assemblee (DNA). Hij schuift op nadat Anton Paal bedankte als assembleelid. Gonsalves Jardin de Ponte richtte zijn dank aan de leiding van de Palu en vooral de afdeling van zijn partij in Coronie voor het feit dat hij in eerste instantie kandidaat mocht zijn bij de afgelopen verkiezingen. De nieuwbakken parlementariër beseft dat hij toetreedt in een periode die vele uitdagingen met zich meebrengt. Zijn eerste uitdaging is de vervanging van zijn voorganger. De huidige problemen in het land ziet hij als een probleem dat voor het totale parlement een uitdaging vormt. “Ik heb gelukkig de toezegging van de heer Paal dat hij mij de eerste maanden zal bijstaan”, aldus Gonsalves Jardin de Ponte.
Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vroeg de politicus hoe diens naam verkort zou kunnen worden uitgesproken, aangezien bij lange discussies in DNA deze een probleem zou kunnen vormen. Afgesproken is dat het DNA-lid voortaan gewoon als ‘lid Gonsalves’ zal worden aangeduid. Paal heeft drie termijnen gediend in De Nationale Assemblee. Hij is elke keer de lijsttrekker geweest in Coronie. Hij vormde met de ondervoorzitter van de partij, Henk Ramnandanlal, van 2010 tot 2015 een tweemansfractie in het parlement. Ramnandanlal werd in 2010 assembleelid, toen Desi Bouterse voor de eerste maal president werd. De afgelopen verkiezing is hij niet gekozen.
FR

error: Kopiëren mag niet!