Schoolbussen hervatten stakingen

De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) had de aangekondigde staking van maandag uitgesteld tot dinsdag. Echter heeft een deel van de schoolbussen het werk al neergelegd en heeft men sinds maandag niet gereden. Verwacht wordt dat meer bushouders de acties zullen volgen. OBS-voorzitter Kenneth Themen stelt dat de bushouders en boothouders voor de maand april nog niet zijn betaald. Sommigen moeten nog voor februari ontvangen en andere leden hebben sinds november een achterstand die ingelopen moet worden. Verwacht wordt dat de betalingen in mei ook niet tijdig zullen plaatsvinden. Themen geeft aan dat dit probleem ligt bij de Administratieve Dienst van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Volgens Themen blijven de stukken te lang liggen of raken stukken steeds zoek. De Administratieve Dienst moet de stukken opsturen naar de Technische Dienst. Die controleert de stukken en stuurt het terug. Daarna moeten de bestelbonnen opgemaakt worden door de Administratieve Dienst en verzonden worden voor controle naar de Technische Dienst. Deze worden nadat ze getekend zijn, geroutineerd aan de Administratieve Dienst. Dan pas gaan de stukken naar de Financiële Afdeling voor uitbetaling.

error: Kopiëren mag niet!