Cleon Gonsalves Jardin de Ponte wordt toegelaten tot DNA

Cleon Gonsalves Jardin de Ponte zal tijdens een openbare vergadering vandaag officieel worden toegelaten als het 51ste lid van De Nationale Assemblee (DNA). Om 12.30 uur is een vergadering uitgeschreven, waarin de geloofsbrieven van Gonsalves Jardin de Ponte worden onderzocht. Als alles in orde is bevonden, wordt hij toegelaten als lid. Hij schuift op nadat Anton Paal van de Palu bedankte als assembleelid. De partij bezet 1 zetel in het parlement en behaalde met 445 stemmen de zetel in Coronie. Paal zelf kreeg 414 stemmen hieruit, terwijl zijn partijgenoot Gonsalves Jardin De Ponte slechts 31 stemmen behaalde. Het besluit om Paal te vervangen, is vorig jaar op het partijcongres genomen. De vervanging is onderdeel van het vernieuwingsproces binnen de partij. Gonsalves Jardin De Ponte is de 7de persoon die door opschuiving in DNA is gekomen. Opmerkelijk is dat al deze 7 kandidaten bar slechte resultaten bij de afgelopen verkiezingen hebben geboekt. Paal heeft 3 termijnen gediend in De Nationale Assemblee. Hij is elke keer de lijsttrekker geweest in Coronie. Hij vormde met de ondervoorzitter van de partij, Henk Ramnandanlal, van 2010 tot 2015 een tweemansfractie in het parlement. Ramnandanlal werd in 2010 assembleelid toen Desi Bouterse voor de eerste maal president werd. De afgelopen verkiezing is hij niet gekozen.
FR

error: Kopiëren mag niet!