Fase 2 Verbetering Basisonderwijs ingezet

De 2e fase van het project ter verbetering van het Basisonderwijs in Suriname, meer bekend als “Basic Education Improvement Program (BEIP)”, is op vandaag, dinsdag 3 mei, gelanceerd. Dit door middel van een training voor het personeel van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in de richtlijnen van de Inter-American Development Bank (IDB) die het project financiert ter waarde van USD 20 miljoen. Het Ministerie zal het project uitvoeren, terwijl het BEIP onder leiding van Marie Levens het geheel coördineert.
Onderwijsminister Robert Peneux zegt dat de USD 20 miljoen besteed zal worden aan onder meer het trainen van leerkrachten bij het ontwikkelen van het nieuw curriculum, het toepassen en het regelmatig evalueren van de vernieuwing. 

error: Kopiëren mag niet!