Kettingrover loopt schotverwonding op bij aanhouding

Een aangeefster is op woensdag 9 maart aan de Lahorestraat beroofd van haar gouden halsketting. Volgens haar verklaring kwam zij van de winkel. Toen zij haar woning genaderd was, werd haar halsketting plotseling door een manspersoon weggerukt. Het slachtoffer greep naar haar ketting, maar slechts de munthanger is terug gevonden. Na de daad nam de rover plaats op een gereedstaande zwart/grijs gelakte bromfiets zonder nummerplaat aan de achterzijde, die bestuurd werd door een andere man. Volgens een getuige kreeg hij op dezelfde dag van de beroving informatie over de personalia van de verdachte. Omstanders herkenden hem toen hij na de daad wegvluchtte. Delano H. die in gezelschap was van zijn vrienden Jurmain S. en Raoul A. zag op dinsdag 15 maart de verdachte op de hoek van de Henck Arron- en de Anniestraat. De verdachte was op dezelfde scooter waarmee hij de beroving heeft gepleegd. Delano gaf zijn vriend die Penitentiair Ambtenaar is te kennen dat het om de rover ging die een dag van te voren een vrouw van haar halsketting had beroofd. De Penitentiaire ambtenaar wilde overgaan tot het aanhouden van de verdachte, maar deze rende weg. Een waarschuwingsschot werd gelost, maar de verdachte bleef doorrennen. De penitentiaire ambtenaar schoot de verdachte toen in zijn been. Hij werd aangehouden en over gedragen aan de politie die was ingeschakeld. Jordon, S. die een bekende van de politie bleek te zijn werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp voor medische behandeling. De scooter waarop de verdachte was, is niet aangetroffen. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is Jordon in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!