Assuria toont sociale betrokkenheid bij 25-jarig bestaan

Assuria toont sociale betrokkenheid bij 25 jarig bestaanAssuria kan zich na 25 jaar met trots de grootste financiële instelling in Suriname noemen. Het bedrijf is een trendsetter op vele gebieden. Assuria, van origine een Surinaams bedrijf, opereert nu actief in verschillende landen in de regio waaronder Guyana en Trinidad &Tobago. Deze informatie verschafte de directeur van Assuria, Stephen Smith, die vanaf de oprichting aan het bedrijf verbonden is. Om haar sociaal bewogen instelling te tonen zijn dinsdag door het bedrijf 20 sociale organisaties bedacht waaronder kinderhuis SIV, kinderhuis Arya Dewaker, Het Parelhuis en het Dierenasiel. Zij ontvingen een cheque ter waarde van SRD 2.500.
Adek krijgt ‘corporate governance’ leerstoel
Het hoogtepunt van de feestelijkheden was het tekenen van een intentieverklaring door Assuria en de Anton de Kom Universiteit van Suriname voor het instellen van een ‘corporate governance’ leerstoel. De ondertekening vanuit de universiteit werd gedaan door de voorzitter van het universiteitsbestuur, Jack Menke. De leerstoel moet goed ondernemingsbestuur helpen bevorderen. Daarnaast zal het Assuria Community Fonds waaraan Assuria een donatie van SRD 250.000 deed, onder andere zich bezighouden met sociaalmaatschappelijke projecten waarvan de eerste al in de planning is. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum is er ook een boekwerk uitgegeven, geschreven door Marijke Visser en Chandra van Binnendijk, waarin vooral de geschiedenis van het bedrijf verwerkt is. Ook werd er een speciaal Assuria lied gecomponeerd in samenwerking met het conservatorium welk een educatief element in zich herbergt. Assuria werd opgericht op 25 maart 1991 door een samenbundeling van De Nationale, Enna en de NEN, drie verzekeringsmaatschappijen. Ondertussen is Assuria meer dan slechts een verzekeringsmaatschappij en beschikt zij ook over aandelen in diverse Surinaamse bedrijven waaronder De Surinaamsche Bank.

error: Kopiëren mag niet!