Ronnie Brunswijk: “Het volk gaat dood”

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Abop-fractieleider Ronnie Brunswijk uitte maandag duidelijk zijn misnoegen over de economische malaise in het land. Volgens Brunswijk gaan mensen ‘op elk uur van de dag dood’, terwijl de president niet eens in het parlement kan verschijnen om een oplossing te presenteren. Brunswijk benadrukte dat er vandaag een valutaveiling zal worden gehouden om de valutakoers te stabiliseren. Feit volgens hem is dat de Surinaamse munt nog meer is gedevalueerd, wat tegelijkertijd betekent dat alles nog duurder zal worden voor de consument. “Als de minister van Financiën zegt: ‘we zien hoe het wel uitpakt’, wat voor beleid is dat?” Volgens Brunswijk betekent dit dat er geen enkel plan is hoe de situatie eruit zal zien na de valutaveiling. Hij maakt zich in ieder geval zorgen dat de situatie erger kan worden. “Verwarring, verwarring, verwarring. De regering heeft geen plan. Ik weet niet welke richting wij opgaan.” Brunswijk benadrukte dat de regering met een gedegen oplossingsplan moet komen. Ook assembleelid Ingrid Bink schaarde zich achter dit punt. Volgens Bink is het een kwalijke zaak dat de regering niet eens een plan heeft voor 2016 en doodleuk zegt dat zij pas in 2017 een plan zal hebben. Zij vraagt zich af hoe lang de regering pakketten kan uitdelen. “Wordt er wel beleid gemaakt”, vroeg Bink zich af.

error: Kopiëren mag niet!