Mahinder Jogi: “Bouterse verbraste USD 50.000 bij afzegging dienstreis”

Assembleelid Mahinder Jogi hekelt het feit dat de regering steeds aankondigt te bezuinigen, maar op de achtergrond steeds honderdduizenden US dollars in het buitenland verbrast bij dure dienstreizen. Tijdens de openbare vergadering van dinsdag onthulde de politicus dat president Desi Bouterse onlangs een bedrag van USD 50.000 heeft verbrast tijdens een afgezegde dienstreis naar de Verenigde Staten. “Er zijn hotels in Amerika gehuurd voor een dienstreis van de president, waar een bedrag van USD 50.000 voor een avond is betaald. De president is niet naar het buitenland afgereisd en de accommodatie is niet afgezegd. Is dit wat de regering bedoelt met bezuinigen?”, stelde Jogi aan het parlement. Het probleem van dure dienstreizen van zowel regering als DNA is in de afgelopen periode een heet hangijzer geweest. Vicepresident Ashwin Adhin benadrukte dat voordat de regering nog aantrad een besluit was genomen, waarbij het aantal dienstreizen ver is teruggebracht. Nu worden dienstreizen voor ministers alleen bij hoge uitzondering goedgekeurd met een advies van tenminste een deskundige. “Er wordt heel streng gekeken naar welke reizen zullen worden ingevuld. Alleen zaken die inherent zijn aan het beleid, moeten gebeuren. Wij hebben ons eraan gecommitteerd.” Ten aanzien van het bedrag van de president, is dat hem niet bekend. Onlangs zijn nog drie DNA-leden naar Zambia afgereisd voor het bijwonen van een IPU-vergadering. Hiervoor is bijkans USD 55.000 neergeteld. Daarnaast waren vijf ministers en Adhin zelf op dienstreis.
FR

error: Kopiëren mag niet!