NJP tevreden met opkomst Antidiscriminatieloop

NJP tevreden met opkomst Antidiscriminatie loopOp zaterdag 19 maart is de Antidiscriminatieloop gelopen. Jongeren hadden zich verzameld op het terrein van Flamboyant Park om mee te doen aan de loop. De opkomst was heel goed. Onder de lopers bevonden zich de voorzitter van het National Jeugdparlement (NJP), Priya Sital, de minister van Sport en Jeugdzaken, Faizel Abdoegafoer, de directeur van Jeugdzaken, Koningsbloem-Pinas, en VHP-voorzitter Chan Santhoki. Na het symbolisch loslaten van enkele witte duiven, die staan voor internationale vrede, kon de loop beginnen. Dit jaar was het thema ‘Let’s have peace and unity; Give people equal opportunity’. Waar het om ging was niet alleen de jongeren, maar de gehele samenleving bewuster te maken dat een ieder recht heeft op gelijke kansen en dat er eenheid en harmonie kan zijn binnen de samenleving.
Het is belangrijk discriminatie in welke vorm dan ook uit te bannen. De activiteiten zijn officieel gestart op maandag 14 maart en eindigen op maandag 21 maart. Tijdens de loop is er gelet op de naleving van de kledingvoorschriften. Leden van het Jeugdparlement hebben er op toegezien dat de lopers netjes gekleed waren. De welbekende geknipte truitjes waren dit jaar niet te zien. Vandaag zal de kranslegging zijn bij het monument voor hotel Krasnapolsky. De week wordt afgesloten met een awardceremonie in de Banquet Hall van Torarica. De activiteiten zijn in samenwerking met het National Jeugdparlement en de Sustainable Development Goals-jeugdambassadeurs en de korpsen georganiseerd.

error: Kopiëren mag niet!