Grootste damtoernooi ooit in Suriname van start

1 DamDe Roethof Open 2016 is het grootste damtoernooi ooit gehouden in Suriname. Met 9 Internationaal Grootmeesters (GMI) en een deelnemersaantal van 95 plaatst organisator Ronald Roethof Suriname hiermee op de wereldkaart. De nummer 1 van de wereld, Alexander Schwartzman, is er wederom van de partij. Ook de top 4 van de vrouwen in de wereld is er bij. De opening werd zaterdagmiddag verricht in de Congreshal. Hierbij waren aanwezig de organisator Ronald Roethof, oud-voorzitter van de Surinaamse Dambond (SDB), Raj Narain, en de huidige SDB-voorzitter Frank Lo Kim Lin. De hoofdarbiter is Jerry Sewcharan.
Op de eerste speeldag won Schwartzman van de Surinamer Stanley Mohan. De verrassing van dag 1 was zeker de remise van Krish Ori tegen de GMI Guntis Valneris uit Letland. De Braziliaanse GMI Allan Silva won van de Surinamer Glenn Dumfries. MI Guno Burleson won van Sewpal Nannan. Zondag is de tweede ronde gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!