Sham Binda: “Overheid creëert nog meer daklozen”

“Bouterse komt nu aan het bezit van mensen, door te stellen dat de huurgelden nu in Surinaamse Dollars (SRD) moeten worden betaald”, dit zegt Akmos-voorman Sham Binda in reactie op hetgeen onlangs op een persconferentie van de president de samenleving werd meegedeeld. Verhuren is volgens Binda een vrijwillige zaak. wij wonen in een democratisch land. Mensen die bezittingen hebben, zijn naar zijn mening niet verplicht om deze te verhuren. De verhuurder hecht een bepaalde waarde aan zijn pand. Hij weet hoe hij aan zijn pand is gekomen.
“Waarom zegt de president niet dat alle schulden van het bankwezen in SRD worden omgezet? Waarom zegt hij niet aan de SLM om de tickets in SRD te verkopen? Er zijn politici die panden aan buitenlandse maatschappijen en consultants hebben verhuurd in US$. Er zijn zelfs Surinaamse panden aan de overheid in US$ verhuurd. Hoe gaan ze daarmee om? Toen Glenn Gersie aantrad als governor van de Centrale Bank zei hij zelf dat men werkt naar een vrije koers. Nu stelt men plotseling dat men geen dollars mag vragen voor huur”, zegt Binda. Volgens Binda creëert de overheid met deze maatregel simpelweg nog meer daklozen. Mensen gaan gewoon hun gebouwen dichtspijkeren. “Het is niet de schuld van de verhuurders dat de SRD ontwaard is. Men wil zekerheid hebben met het geld, anders krijgt men telkens een dispuut met de huurder, gezien er telkens een nieuw bedrag moet worden betaald.”
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!