PTC heeft bewezen een waardig instituut te zijn

PTC  heeft bewezen waardig instituut te zijnOp 17 maart zijn ongeveer 37 studenten geslaagd van het Polytechnic College (PTC). Het PTC heeft volgens Minowc-minister Robert Peneux bewezen een waardig instituut te zijn, dat competente burgers heeft afgeleverd voor de maatschappij. “Ik heb het altijd gezegd dat Suriname technologisch kader nodig heeft. We hebben al genoeg economen en juristen. We hebben zelf zoveel juristen dat alles juridisch fout loopt. We hebben zoveel economen, maar toch kan niemand ons helpen uit de economische crisis, waarin wij ons nu bevinden.” Echter vindt de minister dat het in dit kader belangrijker is te stellen dat zowel de econoom als de jurist alleen kan voldoen in de maatschappij wanneer zij assistentie krijgt vanuit het technisch kader. De minister stelde verder dat het hebben van een eigen mening heel belangrijk is. “Wees niet bang je mening te uiten. Ik heb een probleem met mensen die lopen achter volgelingen. Je bent een afgestudeerde en hebt kennis van zaken en je weet waarom je die mening hebt. Blijft dus bij je standpunt. In Suriname moeten wij het mondig zijn stimuleren.”
De directeur van PTC, Robby Holband, gaf aan blij te zijn omdat het voor het eerst sinds zijn komst als directeur is voorgekomen dat alle stakeholders aanwezig waren bij de diploma-uitreiking van het PTC. Dat geeft volgens hem aan dat de regering het technisch onderwijs beschouwt als het fundament van onze economische vooruitgang, waarbij de mens centraal staat en voor duurzame ontwikkeling gaat. Het PTC is een onderwijsinstituut, dat de Surinaamse economie ondersteunt door gekwalificeerde mensen af te leveren met gedegen technische kennis. “Het is een lang en niet even gemakkelijk traject. Studeren vraagt om doorzettingsvermogen en bovenal een goede planning. Onze studenten zitten in een bijzondere sector, een sector waar de vraag naar deskundigheid en kwaliteit steeds toeneemt”, aldus Holband.
Van de studierichting Werktuigbouwkunde zijn er 12 geslaagd, Hoger Laboratoriumonderwijs 8, International Agribussiness 2, Infrastructuur 4, Informatie en Communicatietechnologie 2 en Electrotechniek heeft 9 geslaagden.

error: Kopiëren mag niet!