Earth Hour op het Onafhankelijkheidsplein

Earth Hour op het OnafhankelijkheidspleinWWF, Fatum, Unicef en The Back Lot organiseren zaterdagavond, vandaag dus, in nauwe samenwerking de inmiddels internationaal bekend geworden Earth Hour. De samenkomst vindt plaats op het Onafhankelijkheidsplein. Behalve Parijs, Amsterdam, Melbourne, Dubai, New York en Hong Kong doet ook Paramaribo mee aan het jaarlijkse Earth Hour. Het initiatief van WWF, gestart in 2007 in Australië, is uitgegroeid tot een wereldwijde beweging. Elk jaar wordt op veel plekken in de wereld het licht voor een uur uitgedaan. Het is een bijzondere manier om aandacht te vragen voor de wereld waar we in leven. ‘Earth Hour 2016’ staat in het teken van klimaatverandering.
Zaterdag 19 maart zijn er vanaf 19.30 uur verschillende activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein, met als hoogtepunt het moment dat het licht echt uit gaat. Rond 19.45 uur is de aankomst van de Giant Earthball, gedragen door padvinders in een optocht vanaf Weest Paraat. Deze optocht markeert het einde van het specifieke educatieproject. Twee weken lang is de organisatie in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur langs scholen gegaan. Samen met kunstenaars, zoals George Struikelblok en Wilgo Vijfhoven, hebben ruim 4.000 kinderen hun eigen ‘Wereldlicht’ gemaakt: een beschilderde petfles met een lampje erin. In een estafette werd elke dag de ‘Giant Earthball’ op de schouders van leerlingen van de ene naar de andere school overgedragen. Met deze flessen komen de kinderen en andere deelnemers naar het Onafhankelijkheidsplein, waar tijdens Earth Hour dit wereldlicht naast de Giant Earthball voor verlichting van het plein zal zorgen.
Om te benadrukken: op zaterdag 19 maart 2016, om 18.30 uur verzamelen de deelnemers zich bij Weest Paraat aan de Mr. E Burmastraat om in een optocht de Giant Earthball te begeleiden naar het Onafhankelijkheidsplein, alwaar om 20.30 uur alle lichten worden uitgemaakt.

error: Kopiëren mag niet!