Man die met houwer rende achter politie in vrijheid gesteld

Kantonrechter Danielle Karamatali heeft vrijdag de 52-jarige Glenn W. onder bepaalde voorwaarden in vrijheid gesteld. Deze verdachte werd op maandag 25 januari 2016 door de politie van Saramacca aangehouden voor vernieling en poging tot doodslag. De man die vaak zijn buren lastig valt, werd door de politie opgespoord, nadat zij bericht kreeg van een man die tekeer ging op het adres.
Glenn was bezig zijn buurman P. te bedreigen en bij het zien van de politie keerde hij zich snel om en rende een politieman achterna met een houwer die hij bij zich had. Vanwege de waarschuwingsschoten staakte Glenn de achtervolging en rende het bos in. In verband met deze zaak heeft de rechter de betrokken politieman op de zitting gehoord. Hij verklaarde dat zij ter plekke waren om de verdachte aan te spreken. Glenn had daarbij de politie bedreigd met een misdrijf tegen het leven gericht. De getuigende politieman werd toen bedreigd met een houwer. Zij collega die zag dat hij in gevaar verkeerde, maakte gebruik van zijn vuistvuurwapen en loste daarmee een waarschuwingsschot in de lucht. De verdachte werd door andere politieagenten later aangehouden. Ook toen verzette hij zich tegen zijn aanhouding. De vlijmscherpe houwer is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen. Glenn mocht naar huis onder de voorwaarde dat hij geen last moet zijn voor de overige buren en de aangever. Hij moet geen contact maken met de aangever en zijn zonen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!