Leerlingen Imeao 3 organiseren hbo- en bedrijvenbeurs

Leerlingen IMEAO 3 organiseren HBO en bedrijven    beurs (1)
Leerlingen IMEAO 3 organiseren HBO en bedrijven    beurs (2)De leerlingen van het tweede, derde en vierde leerjaar van de studierichtingen Toerisme en Marketing van het Imeao 3 hebben een open dag gehouden voor de leerlingen van de muloscholen in combinatie met een hbo-beurs en een mini bedrijvenbeurs. Deze activiteiten maken deel uit van de eindopdrachten voor de vakken Planning en Organisatie van Evenementen (POEV), Management Vaardigheden (MV) en Omgangsvaardigheden (OGV). De studenten mochten zelf invulling geven aan hoe zij de 2 beurzen wilden organiseren. Firdaus Baboe, een der coördinatoren en woordvoerder van de beurs, geeft aan dat het doel van de 2 beurzen is om de leerlingen van de vierde klas van de muloschool informatie te verschaffen over de verschillende studierichtingen binnen het Imeao. De leerlingen krijgen informatie over datgene dat zij mogen verwachten als zij kiezen voor een studie op het Imeao. Baboe, zelf ook tweedejaars leerling, vindt dat de studie niet gemakkelijk is en stelt dat je ervan moet houden. Verder is zijn advies dat je 100% moet gaan waarvoor je kiest, zodat het makkelijker voor je wordt.
De studenten waren verdeeld in 2 groepen, waaronder 140 leerlingen en los daarvan waren er ook studenten van Imeao 3 aanwezig, wat dit aantal op ongeveer 600 leerlingen bracht. Op de beurs kregen de leerlingen specifiek te horen welke studies er zijn als je van mulo slaagt. Ook het eerste leerjaar studenten hebben informatie gekregen, zodat zij een bewuste keuze kunnen maken in datgene dat zij willen doen na de studie. De meeste gestelde vragen waren hoe lang een studie duurt en wat de vereisten zijn om de studie te kunnen volgen.
Onderdirecteur Peggy Amat zegt dat de inzet die de leerlingen hebben gestopt in de organisatie een compliment waard is. “De studenten die dit hebben georganiseerd, zijn van de studierichting Marketing en Toerisme. Van wat ik tot nu toe heb gezien, ben ik zeer onder de indruk. Dit evenement is vakgebonden en is een onderdeel van het vak. Dit evenement is voor de eerste keer georganiseerd, maar het is ten zeerste aangeraden dit volgend jaar weer te organiseren”, aldus onderdirecteur Amat.

error: Kopiëren mag niet!