Bouterse: “We kunnen de minister niet op een fiets laten rijden”

Een model Toyota Landcruiser Prado 2016
Een model Toyota Landcruiser Prado 2016
President Desi Bouterse heeft geen concreet antwoord waarom Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos in deze zeer precaire periode toestemming heeft gehad om een dure dienstwagen ter waarde van USD 61.500 aan te schaffen. De Onderraad voor Aanbesteding en Gunning heeft goedgekeurd dat een Toyota Landcruiser Prado, modeljaar 2016, aangeschaft zal worden voor Justitie en Politie (JusPol). “Wanneer de minister van Juspol geen voertuig heeft, kunnen we haar natuurlijk niet op een fiets laten rijden”, stelde Bouterse, als reactie op vragen van journalisten.
Dagblad Suriname vroeg waarom het in zo een precaire periode nodig was om zo een dure wagen aan te schaffen. Hierop kon het Staatshoofd echter geen bevredigend antwoord op geven. “De kwestie van een dienstvoertuig, als het voertuig USD 60.000, USD 50.000 of USD 70.000 kost, het is goed dat jullie de vinger op de pols houden. We zullen het natrekken, omdat ik geen enkel informatie heb over het voertuig. Wij zullen de minister vragen om zelf contact op te nemen met jullie om uitleg te geven over het voertuig”. De president zei dat in ieder geval er een voertuig moet zijn om de minister op gepaste wijze te vervoeren.
De bewindsvrouw reed tot nu toe in een auto van het Onafhankelijk Kiesbureau met goedkeuring van haar collega Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Na alle heisa over de auto in De Nationale Assemblee (DNA) deelde de minister mee dat het beste is om ook een auto aan te schaffen waar bewindslieden recht op hebben.
FR

error: Kopiëren mag niet!