India draait op voor kosten dienstreis vicepresident

De regering van India draait volledig op voor de onlangs ondernomen dienstreis van vicepresident Ashwin Adhin. Er was gelijk na zijn vertrek enige onduidelijkheid over het vertrek van de tweede man van het land. Op vragen van Dagblad Suriname bevestigde president Desi Bouterse donderdag dat Suriname niet opdraait voor de kosten. “Niet Suriname heeft betaald voor zijn reis. Wij vonden het wel nodig dat de vp in India moest zijn en wij hebben geen bezwaar als de regering van India wil betalen, omdat wij het zelf niet betalen”, aldus het staatshoofd.
Adhin heeft op 12 maart het Global Leadership Forum toegesproken. Dit wereldforum had als thema ‘Ethics in business’. Adhin is op 7 maart vertrokken, vlak nadat hij een vergadering van de Raad van Ministers had gehouden. Hij moest volgens planning gisteren zijn teruggekeerd. Zijn vrouw en drie medewerkers zijn ook met hem meegereisd. Internationaal is het een gewoonte dat toppers van staten, in dit geval de president of vicepresident, voor hun eigen kosten opdraaien bij bezoek aan een land. Reizen op kosten van een vreemde mogendheid wordt in diplomatieke kringen als een schande vertaald.

5 ministers in buitenland

Opmerkelijk is dat momenteel de ministers Gilmore Hoefdraad (Financiën), Edgar Dikan (RO), Niermala Badrising (Buza), Mike Noersalim (Biza) en Patrick Pengel (Volksgezondheid) in het buitenland vertoeven. De minister van Financiën is volgens Bouterse op reis om een lening via een fonds te bewerkstelligen. Pengel vertoeft om privé redenen in Cuba, Noersalim is weg voor de vergadering van de Verenigde Naties. Hij heeft op dinsdag 15 maart de 60ste zitting van de Commissie voor de Status van Vrouwen in New York toegesproken. Dikan is volgens informatie momenteel in Bolivia, terwijl het niet duidelijk waar Badrising precies naartoe is afgereisd.
FR

error: Kopiëren mag niet!