Gekapte inbreker buiten levensgevaar

Buurtbewoners van de Anuradhaweg, een zijstraat van de Tout Lui Faut Middenweg, hadden dinsdagmorgen rond 07.15 uur een inbreker aangehouden en hem een aantal kapverwondingen toegebracht. Deze inbreker verkeert thans buiten levensgevaar. Dit meldt de recherche. De verdachte ligt onder politiebewaking in het ziekenhuis. De politie kreeg op woensdag 16 maart informatie over een voertuig welke vermoedelijk gebruikt is geworden bij de mislukte inbraak. Het voertuig is aangetroffen op een adres in het Maretraiteproject. De 26-jarige verdachte Neville S. is daarbij aangehouden en in verzekering gesteld.
Uit het onderzoek blijkt dat de bewoner alwaar vier inbrekers hun slag zouden slaan niet thuis was. Alerte buurtbewoners hoorden gestommel en namen daarbij poolshoogte. De naaste buurman merkte de inbrekers op en ging hem achterna met een houwer. Hij is toen door de crimineel met een pijptang mishandeld aan zijn hoofd. Andere buurtbewoners die deze buurman te hulp schoten hebben de crimineel kunnen overmeesteren en aanhouden. Tijdens ondervraging heeft de inbreker aangegeven dat zij met hun vieren ter plekke waren. De inbrekers hadden het dievenijzer van de benadeelde al geforceerd. Echter werden zij gestoord door de andere buurman. Twee van de daders zijn weggereden in een witte wagen met het volgnummer PB-80-81.
De politie van Houttuin die later verscheen trof de inbreker in een kritieke toestand aan. Hij was op verschillende plaatsen op zijn lichaam gekapt. Ter plekke heeft de sterke arm een pijptang en een houwer aangetroffen. De buurman die verwondingen had opgelopen is na behandeling heengezonden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!