Voorlopige interne jaarcijfers Grassalco zien er positief uit

Directeur Sergio Akiemboto van de NV Grasshopper Aluminum Company (Grassalco) heeft op woensdag 2 maart 2016 tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) positieve voorlopige interne jaarcijfers over het boekjaar 2015 gepresenteerd. De AVA werd belegd ter gelegenheid van de installatie van de nieuwe leden van de raad van commissarissen bij het staatsmijnbouwbedrijf. In deze voorlopige interne jaarcijfers is 20% van de afdrachten van royalty’s op goud opgenomen. De overige 80% komt ten bate van de Staat Suriname, die de enige aandeelhouder is van NV Grassalco. Het resultaat vóór belastingen komt uit op SRD 10,2 miljoen. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van 2014. Het eigen vermogen komt hiermee op SRD 115 miljoen. Dit houdt een stijging in van 10%. De totale kosten, SRD 37,0 miljoen (+ 48%), totale opbrengsten SRD 46,2 miljoen (+ 34%), het resultaat vóór belastingen, alsmede de investeringen van SRD 8,4 miljoen (- 61%) en een toename van de voorraden met SRD 1,1 miljoen zijn overeenkomstig de prognose gemaakt voor 2015.

error: Kopiëren mag niet!