Gersie: ‘Zelf waarde geven aan ons geld’

De governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, gaf tijdens de opening van de Global Money Week aan dat het belangrijk is dat kinderen de belangrijkheid van geld, maar vooral de waarde van hun eigen geld kennen. “Als wij zelf geen waarde willen hechten aan ons eigen geld, wie zal dan wel waarde geven aan ons geld.” Gersie zei dat als wij meer waarde willen geven aan buitenlands geld dan aan ons eigen geld, wij altijd een vraagstuk zullen hebben.
Kinderen van diverse voj- en vosscholen mogen 4 dagen lang het evenement bezoeken om meer te leren over geld en geldzaken. De kinderen leren spelenderwijs over ondernemerschap, sparen en geldbeheer. De Global Money Week is een internationaal evenement. Suriname participeert hieraan voor de derde maal.

error: Kopiëren mag niet!