Myrysji Tours Suriname schenkt vuilcontainer aan Galibi

Myrysji Tours Suriname schenkt vuilcontainer aan Galibi.1Het lokaal tourbedrijf Myrysji Tours Suriname heeft afgelopen zondagmiddag een grote vuilcontainer geschonken aan de gemeenschappen van Christiaankondre en Langamankondre. De container is geschikt voor plastic flessen en aluminiumblikken. De bedoeling is dat dorpelingen hun plasticafval komen dumpen in deze speciaal ingerichte container. Het dorpsbestuur streeft ernaar om het dorp zo milieuvriendelijk uit te dragen aan toeristen en dorpsbezoekers. Ook is het van belang dat de gemeenschappen bewuster gemaakt worden van een schoon milieu en omgeving. De directeur onderstreepte de bewustwording van de gemeenschappen. Het vuil van het dorp wordt nog ongestructureerd gedumpt achter het dorp. De gedumpte flessen en blikken zullen getransporteerd worden naar Paramaribo. De voorzitter van de lokale milieuorganisatie ziet de schenking als een goede ontwikkeling van het dorp. De container met een inhoud van 2 mᶟ is sinds vorig jaar januari een onderwerp geweest. Aanvankelijk was het de bedoeling dat met de te houden Galibi Beach Festival van vorig jaar deze een feit zou worden. Maar door omstandigheden is het niet gelukt. Ook na ontvangst van de container van de donateur “Stichting Support Recycling Suriname (Suresur)” bleef het maanden liggen in Paramaribo. Uiteindelijk gaven de werknemers van Myrysji Tours een “face lift” eraan. De tekeningen op de container beschrijven de levenscyclus van de zeeschildpad. “Ideaal voor het krapé seizoen”, verduidelijkte een medewerkster. Het dorpshoofd van Christiaankondre die de donatie namens de beide gemeenschappen in ontvangst nam, was zeer erkentelijk voor de geste. De sleutels werden overhandigd aan de voorzitter van de lokale milieuorganisatie en een vertegenwoordiger van de bestuursdienst ter plaatse. Deze dienst van het ministerie van Regionale Ontwikkeling pakt de milieukwestie met beide handen aan, in samenwerking met de lokale organisatie.

error: Kopiëren mag niet!