Guno Burleson Surinaams damkampioen 2016

Semikampioen Niaaz Salarbaks en kampioen Guno Burleson (foto: Regilio Derby)
Semikampioen Niaaz Salarbaks en kampioen Guno Burleson (foto: Regilio Derby)
Het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD) 2016 is vrijdagavond in stijl afgerond. Niet Niaaz Salarbaks, maar MI Guno Burleson heeft de titel gepakt. En dat ook voor de 7de keer in zijn carrière. Eerder waren dat in 1990, 1997, 1999, 2004, 2011, 2012 en nu in 2016. Salarbaks maakte op de laatste speeldag evenveel kansen als Burleson. Beide koplopers startten met 19 punten. Burleson speelde tegen Ricardo Palisie en kwam tot een remise. Salarbaks kon bij winst kampioen worden, maar hij verloor echter van Derryl Bohr. Hierdoor is Burleson met 20 punten de kampioen geworden. Salarbaks eindigt als tweede, MF Johannes Alfaisi als derde, MF Gerson Bendt 4de en Krish Ori als 5de.
Op de laatste speeldag won Bendt van Rinaldo Kemnaad, Alfaisi versloeg Waldi Anches. John Schmeltz won van Arwien Bhagwandas, terwijl Krish Ori reglementair won van Glenn Dumfries. Marcel Oostburg en Rodney Lion speelden remise.

error: Kopiëren mag niet!