SOC begint met Advanced Sportmanagement cursus

De facilitator Mireille Monsch legt uit hoe je een presentatie kan houden voor het publiek
De facilitator Mireille Monsch legt uit hoe je een presentatie kan houden voor het publiek
Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) is zaterdag van start gegaan met het eerste Advanced Sportmanagement Course in Suriname. 7 maanden, waarvan 23 weken van case study’s en 22 dagen van onderricht door de facilitators. Met 100% participatie en presentaties van 7 case study’s haal je je certificaat. Volgens SOC-voorzitter Guno van der Jagt ligt het in de bedoeling om vaker deze advanced cursus te organiseren. ‘Het doel is om de ontwikkeling van het niveau van sportmanagement omhoog te brengen. Op dit moment zijn we niet eens op het amateurniveau van een ontwikkeld land’, zegt Van der Jagt.
Aan deze cursus doen ruim 20 personen mee van de diverse sportbonden en verenigingen van Suriname mee. Wel moesten de deelnemers de basiscursus sportmanagement van het SOC de afgelopen jaren gevolgd hebben. De cursus wordt gefinancierd door Olympic Solidarity en het IOC is ook betrokken. Twee van de beste case study’s zullen namelijk opgestuurd worden naar het IOC voor beoordeling. Pas daarna kan men overgaan tot certificaatuitreiking.
Zaterdag was de eerste cursusdag. De program-directors zijn Carolina Vera Vera en Kenneth MacDonald. Zij hebben vorig jaar een train-de-trainersprogramma gevolgd in het buitenland. De facilitators van deze cursus zijn allemaal topmanagers uit de samenleving. Op de eerste dag heeft studentendecaan op de universtiteit, Mireille Monsch, een workshop gegeven over case study’s en het presenteren daarvan. De cursisten hebben de openingsdag als heel vruchtbaar beschouwd en zijn enthousiast en gemotiveerd om de rest van de modules tot een succes te maken. De cursus eindigt medio oktober.

error: Kopiëren mag niet!