Minister Arbeid opent banenbeurs

De minister van Arbeid, Soewarto Moestadja, heeft op de 6de Kari Yu!/Y2Y Graduation and Job Fair, zowel de trainers als de geslaagden toegesproken waarna hij de banenbeurs officieel heeft geopend. De minister heeft de trainers speciaal gecomplimenteerd en gefeliciteerd met hun inzet. Dat is namelijk het speciaal trainen van een aantal jongeren uit de eigen woonomgeving. “Deze jongeren die de training en begeleiding nodig hebben gehad, zijn door jullie ook in jullie eigen buurt ontdekt en mijn complimenten ook voor het feit dat jullie op jonge leeftijd ook ontfermen/aandacht hebben voor leeftijdsgenoten. Bij deze training ga ik ervan uit dat u erin geslaagd bent om de getrainde jongeren de “basic life skills” bij te brengen en ze gereed te maken om de eerste stap op de werkplek te zetten. Maar ik hoop ook dat u erin geslaagd bent om de jongeren die u getraind hebt aan te steken, zodanig dat ze jullie als voorbeelden zien en de wens koesteren dat zij op een dag in jullie schoenen als trainer mogen staan”, aldus de minister.
De minister heeft de nadruk gelegd op het feit dat de trainingen die verzorgd werden, moeite en geld hebben gekost. “Uw leeftijdsgenoten en de volwassenen hebben het graag gedaan. Dat betekent dat ze jullie belangrijk hebben gevonden, ze hebben aandacht aan jullie besteed. Maar ook jullie hebben je moeite gedaan en de lessen gevolgd en meegedaan. Het is goed gegaan. Nu ligt het aan jullie om te bewijzen wat jullie hebben geleerd. Naarmate de tijd verstrijkt en jullie ouder worden, wordt het organiseren van jullie leven steeds meer jullie eigen verantwoordelijkheid.” De minister benadrukte dat de jongeren straks zullen bijdragen aan de productie van goederen of het verlenen van diensten. ‘Dat maakt dat jullie belangrijk zullen zijn voor de economie van Suriname, om van ons land een sterk land te maken. Jullie krachten en jullie kennis heeft het land nodig. Gebruiken jullie het, help om het land sterker te maken en doen jullie je best om zelf ook steeds op een gezonde manier vooruit te gaan. Het land Suriname heeft jullie nodig. Het land kan jullie niet missen en daarom zijn deze trainingen verzorgd en zullen jullie straks verder worden begeleid”, aldus minister Moestadja.
De Job Fair sloot aan op de certificaatuitreiking en was bedoeld om jongeren direct in contact te brengen met werkgevers als onderdeel van de pre-employment training die zij hebben gehad in het Kari Yu! Youth to Youth (Y2Y) programma. De job fair werd geopend door minister Moestadja. Een highlight in het programma was de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) met het ministerie van Regionale Ontwikkeling om de partnerschap met de districtscommissarissen in betreffende districten te intensiveren in het belang van jeugdontwikkeling.

error: Kopiëren mag niet!