Antidiscriminatieweek staat weer voor de deur

Antidiscriminatie week staat weer voor de deurGeen geknipte truitjes bij loop
De Antidiscriminatieweek staat weer voor de deur. Jaarlijks organiseren de Caricom Jeugdambassadeurs enkele activiteiten, waaronder de antidiscriminatieloop. Dit jaar is het thema ‘Lets have peace and unity. Give people equal opportunity’. Tijdens de loop zal er gelet worden op de naleving van de kledingvoorschriften. Er zullen daarbij mensen ingesteld worden, die erop zullen toezien dat de lopers netjes zijn en bij de poort zal men ook kijken als de jongeren zich hebben gehouden aan de kledingvoorschriften.
Caricom Jeugdambassadeurs Samaidy Akima en Eugenio Bruce gaven een uiteenzetting over de activiteiten. “We zijn ervan overtuigd dat wanneer mensen gelijke kansen krijgen, dat we eenheid en harmonie kunnen hebben binnen onze samenleving”, zegt Akima. De activiteiten starten op maandag 14 maart en eindigen op maandag 21 maart. De launch start in het Willebrod Axwijk Sportcomplex. Een aantal kindertehuizen zal erbij worden gehaald om deel te nemen aan enkele sportactiviteiten. Deze jongeren krijgen ook de gelegenheid om hun handtekening te plaatsen als teken dat zij tegen racisme en discriminatie zijn. In deze week zullen er ook promo-activiteiten uitgevoerd worden. Deze houden in dat de jeugdambassadeurs naar de scholen zullen gaan om de kinderen in te lichten over de verschillende vormen van discriminatie.
Na de Antidiscriminatieweek zal er onder de jongeren een enquête gehouden worden om te kijken als de boodschap met betrekking tot antidiscriminatie begrepen is. Wanneer men zal starten met de enquêtering zal in een later stadium bekendgemaakt worden.

error: Kopiëren mag niet!