Palu vangt 40ste jubileumjaar aan

Palu vangt 40ste jubileumjaar aanDe politieke partij Progressieve Arbeiders en Landbouwers Unie (Palu) maakte gisteren een aanvang met haar 40ste jubileumjaar. Vandaag bestaat Palu 39 jaren. De organisatie heeft in haar optiek in de afgelopen 39 jaar vanuit een relatief bescheiden positie belangrijke bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van Suriname en meer nog aan het denken over ‘ontwikkeling van Suriname’ in het algemeen. Jim Hok, voorzitter van de partij, noemt hierbij voorbeelden als het introduceren van de beginselen nationaal ondernemerschap, diversificatie van de economie en decentralisatie, die door de Palu binnen de Surinaamse samenleving zijn geïntroduceerd.
Voor de politieke organisatie wordt het een jaar vol activiteiten. De 12 maanden zullen worden gebruikt om alle krachten te mobiliseren. Met de krachten bedoelt men de mensen die geloof hebben in de toekomst. “De realiteit van vandaag geeft onomwonden aan dat er nu en in de toekomst behoefte bestaat aan een partij als Palu. Omdat die partij volgens de Palu daarbuiten nog niet is geïdentificeerd, maakt Palu zich met hernieuwd zelfvertrouwen klaar voor de komende 40 jaar.”
“Er zijn in Suriname een heleboel problemen die om aandacht vragen. De problemen waar wij voor staan, zijn levensgroot maar niet onoplosbaar. De regering lijkt niet te weten wat de regering moet doen. Er wordt een aantal maatregelen getroffen en teruggedraaid. Bewindslieden slikken hun eigen braaksel in. Anderen doen uitspraken zonder zich te realiseren hoe schadelijk het zal zijn voor het imago van het land. Men doet toezeggingen aan groepen in de gemeenschap zonder te weten wat het gevolg zal zijn. De regering staat maar één ding voor ogen, ‘we moeten de komende maanden overbruggen tot de mijn van Newmont in operatie komt”, zegt Hok. De politieke partij heeft ter gelegenheid van de aanvang van haar 40ste jaar een nieuw logo geïntroduceerd.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!