Albert Alleyne vraagt consumenten te letten op uitgaven

De Consumentenkring komt maandelijks uit met haar eigen magazine, dat ter beschikking wordt gesteld aan haar leden en de desbetreffende ministeries die het verder moeten distribueren. In het magazine doet de organisatie prijsvergelijkingen. In de laatste prijsvergelijkingen is volgens Albert Alleyne, voorzitter van de organisatie, duidelijk te zien dat er enkele bedrijven zijn, die overdrijven met hun prijzen. Er zijn aan de andere kant wel bedrijven, die redelijk rekening houden met de consument. Na de devaluatie zijn hun prijzen nauwelijks met 15% gestegen. “Wanneer zij nu niet in de gelegenheid worden gesteld om goederen te kopen met goedkopere dollar, zullen de prijzen logisch omhoog gaan”, zegt Alleyne in reactie op het communiqué van de levensmiddelenimporteurs. De levensmiddelenimporteurs hebben onlangs aangegeven de ontwikkelingen op de valutamarkt niet meer vol te kunnen houden en dus over te gaan tot verdere verhoging van hun producten.
Alleyne vindt het jammer dat zaken op zo een manier moeten gebeuren. Hij kan de importeurs begrijpen als die aangeven dat zij het moeilijk hebben. “Wij zouden ervoor moeten zorgen dat de medicamenten in het land gegarandeerd zijn. Er moet prioriteit worden gegeven aan medicijnenimporteurs. Er moet zeker ook prioriteit worden gegeven aan mensen die levensmiddelen importeren. Men zal maatregelen moeten treffen, waarbij dit stukje gegarandeerd is. De autoriteiten weten al wat ze moeten doen”, zegt Alleyne. Aan de ander kant adviseert Alleyne ook de consument om te letten op haar uitgavenpatroon, om niet in financiële problemen te geraken. “Men moet het broodnodige kopen en niet meer dan nodig. Men moet met een boodschappenlijst naar de winkel gaan. In de winkel gaan, rondlopen en zomaar spullen pakken, zorgt voor problemen”, zegt Alleyne.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!