Directeur Zout der Aarde ontkent beschuldigingen

Ten aanzien van de recent verschenen berichten, waarbij de directie van het Kinderhuis Zout der Arde beschuldigd word van mishandeling, bedreiging en misbruik van de kinderen, ontkent de directeur Gonda Matadien-Cicilson met klem deze beschuldigingen. “Er zijn nooit kinderen hier misbruikt. Misschien ergens anders, maar hier nooit”, stelt de directeur. Ook ten aanzien van aantijgingen dat de school door onbevoegden wordt gedraaid, zegt zij dat zulks niet op waarheid berust. Zij vraagt zich af wie dat gezegd zou kunnen hebben. “Het kan niet vanuit het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur komen, want Onderwijs weet van alles en ze hebben laatst boeken gestuurd. Het kan ook niet vanuit het ministerie van Sociale Zaken komen, omdat zij weten dat ik al jaren bezig ben met dit werk. En als het van andere organisaties komt, dan weet ik het niet”, zegt de directeur.
Verder deelde Matadien mee dat niemand wordt geslagen en niemand wordt verkracht. “Wat thuis is gebeurd, is thuis gebeurd. Het is niet hier gebeurd. Vandaar dat ik dag en nacht bezig ben te werken en 1 maal 24 uur ben ik bezig te kijken wat er allemaal hapert. En het gaat goed. Mijn tehuis is één van de schoonste en ik vind het helemaal niet leuk dat men bepaalde dingen zegt”, geeft zij aan.
Men moet niet slordig zijn
Matadien zegt dat de enige reden waarom zij de mensen heeft weggestuurd, is omdat men slordig is. Slordigheid duldt zij absoluut niet. “Als men netjes is en op tijd alles opruimt, ontstaan er geen problemen. Ik heb nimmer mensen weggestuurd om pakketten. Als men slordig is, mag ik opkomen.” De directeur zegt een aantal mensen uit huis gezet te hebben vanwege wangedrag, maar weet niet meer precies hoeveel.
Waarom doet men zo lastig?
“Met al deze beschuldigingen krijgt het tehuis een slechte naam en dat is niet leuk”, vindt Matadien. “Waarom doet men zo lastig? “Zij vraagt zich af als het is omdat zij een christen is of omdat het niet het bedrijf is van de mensen en dat ze daarom zo erover praten. “Het ministerie van Sozavo heeft na de berichten een onderzoek ingesteld. Laten de mensen komen als ze willen komen. Waarvoor komt men precies? Niemand slaat de kinderen. Er werd gezegd dat we de kinderen hebben geslagen. Maar waarom we ze hebben geslagen, dat is een grote vraag”, aldus directeur Gonda Matadien-Cicilson.

error: Kopiëren mag niet!