Imro Edam: “Er is nu rust in de tent”

Het personeel van het ’s Lands Hospitaal heeft gisteren de lang verwachte prestatie- en kledingtoelagen uitbetaald gekregen, althans een deel van hetgeen werd verwacht. De kledingtoelagen zijn volledig uitbetaald. Een deel van de prestatietoelagen moet nog worden uitbetaald. Daarvoor is een ultimatum tot eind van de maand afgesproken. Imro Edam, voorzitter van de Bond Personeel ’s Lands Hospitaal (BPLH), zegt dat er nu eindelijk rust is in de tent. “Er is nu rust in de tent, maar dat betekent niet dat de reguliere zaken niet verder gaan. Wij kiezen er altijd voor om zaken intern op te lossen. In geval het niet werkt, gaan wij over tot andere modellen.” Momenteel is de medisch directeur van het ziekenhuis belast met de waarneming van de post van waarnemend directeur Bernhard Abia.
De bond merkt op dat er nog steeds een acceptatieprobleem is binnen de leiding van het ziekenhuis. “Wij hebben gezien dat de leiding een acceptatieprobleem heeft. Het is gewoon een kwestie van tijd. Op lange termijn zal men zich erbij moeten neerleggen. Niet alleen Abia had een acceptatieprobleem. Vroeg of laat komt men er niet onderuit en zal men moeten buigen”, stelt Edam.
Edam gaf gisteren vóór 12.00 uur nog aan dat indien het personeel van ’s Lands Hospitaal niet uitbetaald wordt voor kleding en prestatie, de bond opnieuw in actie zou gaan. De acties waren per 5 februari opgeheven, nadat een brief was bezorgd voor president Desi Bouterse.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!