SAO krijgt voorlopig een voorschot

De directeur van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), Radjesh Hemradj, geeft aan dat er een voorschot gegeven is door de Centrale Bank. Dat betekent dat de directie vandaag vroeg zal starten met de uitbetaling. Uiteindelijk moet de subsidie nog verwerkt worden en het moment dat de verwerking van de subsidie is begonnen, zal dit voorschot afgetrokken worden. De vakbond heeft het personeel opgeroepen om zijn geld te ontvangen. “Ik zal een gesprek hebben met de vakbond om te kijken wat de verder te nemen stappen zullen zijn.” De SAO-directeur stelt dat het in ieder geval zeker een opluchting is dat de betaling kan plaatsvinden.
De raad had op woensdag 2 maart met de bond vergaderd en tot op dat moment kon de directie het terrein nog niet betreden. Dit besluit is gisteren opgeheven. De directie en Financiële Zaken konden zich normaal op het terrein begeven om hun werkzaamheden voort te zetten. Echter was het personeel voor een groot deel thuis gebleven. “De instructies die wij toen hebben meegekregen van de raad van bestuur is dat wij in contact moesten blijven met de Centrale Bank om te kijken of de storting vandaag nog plaatsvindt. Wij moeten steeds bellen naar de Centrale Bank om te vragen als het geld is overgemaakt. Als er gestort is, worden de mensen gebeld en zullen de mensen uitbetaald worden.”
De SAO-directeur zegt dat de leidinggevende in deze de raad van bestuur is en deze heeft de instructies gegeven dat er met de Centrale Bank nagetrokken wordt met betrekking tot de storting. “Wat er gebeurt intern tussen Financiën en de bank, daar heb ik geen formele lijnen mee.” De afdeling Financiële Zaken en de directie zetten hun werkzaamheden voort. Het ligt in de bedoeling dat wanneer de storting is geschied, de financiële administratie er tussen komt om het werk in dat kader te starten. Volgens Hemradj was het personeel nog in beraad en de afspraak was dat wanneer de signalen zijn ontvangen dat er gestort is, dit de vakbond medegedeeld zou worden.
De SAO-directeur is niet te spreken over een uitspraak gedaan door de vakbondssecretaris, Sharon Haft, met betrekking tot de uitbetaling van het personeel van de SAO. Dat het zeker 3 keer is voorgekomen dat er sprake is van late uitbetaling van het personeel van SAO is volgens Hemradj een regelrechte leugen. Hij zou niet weten waarom de vakbondssecretaris dit gezegd heeft. De directeur zegt over genoeg bewijzen te beschikken die aangeven dat er altijd tijdig betaald is. Dit is namelijk de eerste keer dat deze situatie zich heeft voorgedaan. De directeur betreurt daarom de uitspraak van de vakbondssecretaris ten zeerste.

error: Kopiëren mag niet!