Ramadhin (VVRE): ‘LVV moet betere controle doen’

Rijstexporteur Bhagwatpersad Ramadhin tevens voorzitter van de Vereniging van Verwerkers en Rijstexporteurs (VVRE), zegt dat het hem niet bekend is welke exporteur onlangs de rijst heeft geleverd aan Jamaica die vervuild bleek te zijn met muizenpoep. “Het is in ieder geval niet van mij”, zegt hij. Het effect dat dit incident volgens hem echter zou kunnen hebben, is dat internationaal importerende landen de indruk kunnen krijgen dat Suriname niet zo serieus is met zijn export. Desondanks moet men dit geval naar zijn mening gebruiken om serieuzer naar zaken te gaan kijken en beter opletten op de hygiëne. Hij stelt de LVV hoofdelijk verantwoordelijk voor het incident. De controle van de LVV van binnenuit zou beter moeten worden uitgevoerd, meent hij. De rijst is bij de opslagplaats geladen in een container en vervolgens geseald. De contaminatie heeft volgens Ramadhin dus daar plaatsgevonden, omdat muizenpoep in de container is aangetroffen. De controledienst van de LVV is bij dit proces aanwezig geweest. De leden van de VVRE zullen in ieder geval onderling ervoor zorgen dat er nauwkeuriger wordt omgegaan met de export, verzekert de VVRE-voorzitter. Alhoewel het bij de rijstexport iets is gaan stagneren voor dit bereffende bedrijf, gaat de export vanuit de overige rijstexportbedrijven naar Jamaica wel normaal door, zegt Ramadhin. Ook voor zijn bedrijf geldt dat hij gewoon doorlaadt. Wat de lokale rijstvoorziening betreft, zegt Ramadhin dat deze ondanks wat tegenslagen vooralsnog gegarandeerd is.

error: Kopiëren mag niet!