Twee maanden voor vernieling autoruit

De 49-jarige Vinod Jangbahadoer werd dinsdag veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Met dit vonnis is de verdachte ook vrijgekomen. Hij heeft de twee maanden reeds in voorarrest doorgebracht. Deze verdachte is ter zake bedreiging en vernieling van een autoruit gevonnist. Op 29 december 2015 heeft de verdachte in dronkenschap zijn zus en haar gezin met de dood bedreigd. Daarnaast heeft hij een autoruit van de dochter van zijn zus kapotgeslagen. Volgens verklaring van de zus en dochter, die ter terechtzitting werden gehoord, verkeerde de verdachte op die bewuste dag onder invloed van alcohol. De zus verklaarde dat de verdachte een illegaal wapen in zijn bezit had en daarmee hun had bedreigd. De politie die hierover werd gealarmeerd, heeft een onderzoek in de woning van de verdachte verricht, echter heeft men geen wapen aangetroffen.
De verdachte kreeg de gelegenheid om een vraag te stellen aan de getuigen. “Ik ga niet zeggen dat zij hier leugens staat te vertellen, maar zij vertelt een grote onwaarheid”, gaf de verdachte te kennen. Officier van Justitie Reshna Jhinkoe achtte de ten laste gelegde feiten wettig en overtuigend bewezen. Jangbahadoer is eerder veroordeeld ter zake diefstal. Ook is hij eerder in aanraking gekomen met de politie ter zake bedreiging. Voor deze strafbare gedragingen eiste de vervolging een straf van zes maanden, waarvan vier voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van drie jaar.
Rechter Rewita Chatterpal was kort omtrent het bewijs. Zij achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en legde Jangbahadoer een straf op conform de eis. Zij legde de veroordeelde uit dat indien hij zich in die drie jaren schuldig maakt aan welk strafbaar feit dan ook, hij het voorwaardelijke deel alsnog dient uit te zitten. De veroordeelde werd later op de dag in vrijheid gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!